Mijn naam is Elly Maris-van Wel, geboren in Den-Helder (1952). Ik woon en werk sinds 1976 in Enkhuizen.

Als kind was ik altijd al scheppend bezig, ik tekende en knutselde alles aan elkaar vast.  Op jonge leeftijd zat ik al op een portret- en modeltekenclub en volgde allerlei creatieve cursussen.

Na mijn opleiding Creatieve handvaardigheid VOBK bij Crejat in Alkmaar, ben ik les gaan gegeven in beeldhouwen met speksteen en tekenen en schilderen.

Naast het werken in speksteen heb ik veel gewerkt met albast maar moest helaas door omstandigheden stoppen met hakken in steen.

De laatste jaren ben ik mezelf daarom meer gaan richten op het portret en model. Ik heb een aantal korte opleidingen Portret-en Modeltekenen en schilderen gedaan bij de Wackers Academie in Amsterdam en een cursus bij de Portretschool van Liesbeth van Keulen  in Amsterdam.

Ik werk graag realistisch maar het vrije werk vind ik ook heel fijn om te doen. Ik kom dan heel dicht bij mezelf en zo ontstaat er een persoonlijke en emotionele  beeldtaal. Ik experimenteer dan met kleur vorm en materiaal maar er komen altijd toch weer mensfiguren te voorschijn. Mijn vrije werk is daarom ook nooit helemaal abstract te noemen. Hoe langer je naar de schilderijen kijkt hoe meer je zal ontdekken.